Založ si blog

Inštitút finančnej politiky navrhuje v zdravotníctve masívne prepúšťanie. Ja navrhujem masívne zatváranie! Konkrétnych.

O Univerzitnej nemocnici v Bratislave sa v týchto dňoch veľa hovorí – rozhoduje sa totiž práve o tom, ako a kde sa bude stavať nová budova. Analýza Inštitútu finančnej politiky ukazuje, kde by mohla šetriť – napríklad masívnym prepúšťaním(DenníkN).

Neviem, ako presne znie analýza, ktorá odporúča takéto riešenie. Ale viem, ako vyzerajú platy zdravotníkov, lekárov, alebo všetkých, ktorí mali smolu, že sa rozhodli venovať svoj profesionálny život záchrane životov iných. Na Slovensku, dodávam pre úplnosť. Viem aj to, ako vyzerjú ich pracovné podmienky. Viem aj to, že drvivá väčšina z nás, ktorí stále frflú na „neochotu a neprívetivosť“ lekárov, sestier, či ďalšieho zdravotníckeho personálu, by v ich službe nezvládla ani jednu jedinú šichtu.

Teraz si zase pomôžem citovaním denníka Sme : Bývalý šéf Všeobecnej zdravotnej poisťovne Miroslav Vaďura, ktorý ju svojím hospodárením podľa odhadov jej súčasného vedenia dostal do historickej straty, zarábal viac ako premiér Fico. Mesačne bral najmenej 8500 eur, kým premiér sa musel uspokojiť približne s polovicou tejto sumy. Svedčí o tom Vaďurovo oznámenie verejného funkcionára o majetkových pomeroch, ktoré podľa zákona musel podať.Napriek vysokému príjmu to bol podľa odhadov súčasného vedenia poisťovne práve Vaďura, ktorý ju dostal do niekoľkomiliónového mínusu. Hoci poisťovňa vlani vykázala zisk 17,6 milióna eur, v skutočnosti podľa odhadu jej súčasného šéfa Miroslava Kočana bola v strate 53 až 63 miliónov eur!

Aby nebol tomuto hororu rýchly koniec, predstavenstvo poisťovne, ktorej bol Vaďura šéfom, si na základe pochybného zisku vyplatilo odmeny v desaťtisícoch eur!

Hospodárenie Vaďuru v najbližších dňoch začne vyšetrovať Národná kriminálna agentúra na základe podnetu súčasného vedenia poisťovne. Ak sa preukáže , že jej hospodárenie bolo stratové, súčasný šéf poisťovne aj premiér vraj budú požadovať vrátenie odmien. A to som si myslel, že tento dušičkový týždeň bude bez humoru. Tak si len predstavte! Ukradnuté peniaze bude premiér, či terajší šéf poisťovne požadovať vrátiť!
Čo sa týka samotného vyšetrovania tunelu vo VŠZP, ja vám už teraz oznamujem, že s výsledkom tohoto holmesovského pátrania nás oboznámi skupina umelcov  generál Gašpar, generálny prokurátor Čižnár a špeciálny Kováčik na svojom estrádnom turné po Slovensku. Názov zábavného programu, do popuku nám dvíhajúce bránice možno bude Nie je tunel ako tunel, najmä ak Smeruje na Úrad vlády.
Na záver už iba moje kolegiálne odporúčanie pre „mysliteľov“ z Inštitútu finančnej politiky. Napísať stohy papiera o tom, ako treba šetriť v zdravotníctve prepúšťaním zamestnancov, je nepochybne záslužná činnosť. Ale jestvuje aj jednoduchšie a podstatne účinnejšie riešenie. Doplňte do môjho odporúčania z nadpisu mená konkrétnych tunelárov a urobíte tisíc krát osožnejšiu prácu, ako sú stovky elaborátov o potrebe prepúšťania.
Žiadny z adeptov na vami odporúčané prepúštanie totiž nevycical zo zdravotníctva stá milióny, nekúpil 5 razy predražené cétéčka, ani 100 razy predražený zdravotnícky materiál. Nemá vilu na Bahamách, ani tetu Anku, ani nevlastní byt v Bonaparte. Ani nie  je akcionárom spoločnostiti „Prvá, ale určite nie posledná tunelárska a. s.“, Súmračná 25, Bratislava, ktorá, a to musím pre objektivitu dodať, má pobočky najmenej v ďalších 2 politických stranách.

Čakanie na ruského Stauffenberga, alebo Brutusa?

21.03.2023

Písal sa rok 1944 a skupina nemeckých dôstojníkov v snahe ukončiť vojnu a zabrániť totálnemu zničeniu Nemecka spáchala atentát na Adolfa Hitlera. Bombu k jeho nohám mal na porade vo Vlčom hniezde umiestniť práve Stauffenberg. Hitler zázrakom prežil a rozpútal krvavé orgie, ktoré zasiahli množstvo sprisahancov a ich rodín. Nemecko však nakoniec tak, či onak utrpelo [...]

Brat za brata!

23.02.2023

Inšpirovaní touto čud(r)áckou skupinou slovenských vlastencov, Vlastičiek a vlastníkov napríklad hotelov v Karibiku, sme sa v našej krčme rozhodli nielenže podporiť ich aktivity, ale dokonca rozšíriť toto ich hnutie. Tak sme si založili organizáciu Brat za brata, sestra za sestru, sesternica za sesternicu, bratranec za bratranca, sestrička za primára a primár za vrchnú [...]

Od boľševizmu k nacizmu. Život a dielo Ľuboša Blahu, život a dielo Smeru.

22.02.2023

Ľuboš Blaha, kedysi absolútne bezvýznamný poslanecký asistent ešte bezvýznamnejšieho poslanca za komunistickú stranu, vycítil správne svoju šancu. Hneď ako preveksloval do Smeru, začal po krátkej epizóde so svojím sociálnym cítením prezentovať svoje postoje ku Covidu, k očkovaniu a teraz predovšetkým k vojne na Ukrajine. Stal sa miláčikom konšpiračných webových [...]

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 09:06

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.