Založ si blog

Humanista Putin.

Tak sa konečne dočkali aj tí, ktorí ešte včera pokladali ruského prezidenta za obyčajného politickéhoi vagabunda, výpalníka  a mnohí dokonca za vraha.

Z Moskvy prišiel oznam : Prerušujeme bombardovanie sýrskeho Aleppa na 8 hodín. Ono sa to dá preložiť aj takto : 8 hodín nebudeme bombardovať nemocnice a vraždiť civilistov. Napokon aj naši piloti, rovnako ako sýrski Assadovi, potrebujú oddych. 8 hodín nebudeme polovať na rodiny, ukryté v sutinách domov, 8 hodín nebudú naše bombardéri útočiť na školy, ktoré sú na územiach, kontrolovaných povstalcami.

Gesto mierumilovnosti, humanity a ľudskej spolupatričnosti, ktoré prejavil ruský prezident, skutočne nemá obdobu v politických dejinách jeho vládnutia. Celý svet zostal stáť so zatajeným dychom. Veď si len predstavte hĺbku empatie, ktorú ním vyjadril ruský vodca! Deti z bunkrov môžu vyjsť na ulicu a po týždňoch uvidia slnko. Môžu sa zahrať s rovesníkmi z vedľajšieho úkrytu trebárs na slepú babu. Alebo ich rodičia môžu pochovať zavraždených rodinných príslušníkov, ktorí neprežili včerajší, či predvčerajší nálet. A znovu tie nezbedné decká môžu chodiť od bunkra k bunkru a pýtať sa dospelých, prečo nemôžu nikde nájsť svojich spolužiakov zo školy, alebo kamarátov z futbalového klubu. Budú otravovať otázkami, prečo nestretli svojich pedagógov, alebo prečo nevidia svoju učteľku klavíra.

Budú klásť klásť otázky, na ktoré im nebude vedieť, alebo chcieť, nikto z dospelých odpovedať…

8 hodín je doba, ktorá nám doma stačí, aby sme v krčme, na káve, alebo kdekoľvek inde nadávali, ako sa máme zle, aby sme sto razy opakovali, pretým už tisíc razy omieľané nezmyselné a prázdne mlátenie ešte prázdnejšej slamy a vzájomne natláčali otruby do hláv svojim spolubesedníkom.

8 hodín je však aj čas, ktorý majú ľudia v Aleppe na to, aby pochovali mŕtvych a sami seba pripravili možno na smrť.

 

Tento blog je krátky ako ruská pauza na vraždenie sýrskych civilistov.

Decká, takže o 15.59 už zalezte nazad do bunkrov! O 16. hod. školník Vladimír zazvoní a oznámi koniec veľkej prestávky.

A znovu začne ruská výuka…

Čakanie na ruského Stauffenberga, alebo Brutusa?

21.03.2023

Písal sa rok 1944 a skupina nemeckých dôstojníkov v snahe ukončiť vojnu a zabrániť totálnemu zničeniu Nemecka spáchala atentát na Adolfa Hitlera. Bombu k jeho nohám mal na porade vo Vlčom hniezde umiestniť práve Stauffenberg. Hitler zázrakom prežil a rozpútal krvavé orgie, ktoré zasiahli množstvo sprisahancov a ich rodín. Nemecko však nakoniec tak, či onak utrpelo [...]

Brat za brata!

23.02.2023

Inšpirovaní touto čud(r)áckou skupinou slovenských vlastencov, Vlastičiek a vlastníkov napríklad hotelov v Karibiku, sme sa v našej krčme rozhodli nielenže podporiť ich aktivity, ale dokonca rozšíriť toto ich hnutie. Tak sme si založili organizáciu Brat za brata, sestra za sestru, sesternica za sesternicu, bratranec za bratranca, sestrička za primára a primár za vrchnú [...]

Od boľševizmu k nacizmu. Život a dielo Ľuboša Blahu, život a dielo Smeru.

22.02.2023

Ľuboš Blaha, kedysi absolútne bezvýznamný poslanecký asistent ešte bezvýznamnejšieho poslanca za komunistickú stranu, vycítil správne svoju šancu. Hneď ako preveksloval do Smeru, začal po krátkej epizóde so svojím sociálnym cítením prezentovať svoje postoje ku Covidu, k očkovaniu a teraz predovšetkým k vojne na Ukrajine. Stal sa miláčikom konšpiračných webových [...]

hlasovací preukaz

Hlasovací preukaz na prvé kolo volieb sa dá osobne vybaviť do piatka

19.03.2024 10:30

Vybaviť preukaz môže za voliča aj ním splnomocnená osoba.

Vladimir Putin, Moskva, Rusko

Útok na Volkova bol mrazivo účinný. Dokazuje návrat ruskej špionáže do studenej vojny

19.03.2024 10:25

Rusi do každej vojny vstúpili v zlom stave, potom ale postupne, vďaka vysokému počtu ľudí a nulovému rešpektu k ich strate, sa dostali do formy.

Jaroslav Haščák

V kauze Gorila opäť obvinili Haščáka a ďalšie osoby

19.03.2024 09:36, aktualizované: 09:57

Ide o trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny či korupčné trestné činy.

Kurimany, zrútený most

Nemeckú statičku Sabine H. uznal súd za nevinnú v kauze spadnutého mosta na Spiši

19.03.2024 09:24

Tragédia si v novembri 2011 vyžiadala štyri ľudské obete a ďalších zranených.