Založ si blog

Nero zapálil Rím, Hitler Reichstag. Putin pred voĺbami vymýšľa ukrajinských teroristov.

FOTOBANKAHneď na úvod však treba zodpovedať otázku, či to, čo v Rusku nazývajú voľbami, napĺňa aspoň formálne obsah tohoto slova? Mať možnosť výberu strany, ktorej chcem dať svoj hlas, totiž ešte zďaleka neznamená, že voľby sú slobodné a demokratické. Skutočne, ani zďaleka. Z jednoduchého dôvodu. Ak má v krajine ako Rusko prístup napríklad na televíznu obrazovku, do rozhlasu, či tlačených periodík v zásade iba Putin a v ním vybraných prípadoch Medevedev, prípadne ďalší, krovie tvoriaci politickí lokaji, nad rovnosťou „volebných zbraní“ sa môžeme iba pochechtávať.

Septembrové voĺby pokladá Putin za natoľko dôležité, že neváhal opakovane vytiahnuť ukrajinskú kartu. Na severe Krymu ruská kontrarozviedka zatkla niekoľko Ukrajincov, ktorí vraj plánovali teroristické akcie. Ruské(rozumej Putinove) médiá zverejnili aj fotografiu, na ktorej mal byť podľa ruskej tajnej služby stan teroristov aj s vakom, zrejme plným výbušnín. Vo veľmi krátkom čase bežní užívatelia Facebooku zistili, že fotografiu ukradla ruská tajná služba z fotobanky. V origináli sú na nej dvaja turisti. Ruskí agenti sa nevyznamenali, možno priamo povedať, že to bol profesinálny prepadák. Už tým, že napríklad ja osobne si neviem predstaviť „teroristu“, ktorý sa ubytuje v stane oranžovej farby a ten vidí voľným okom na 3 kilometre aj krtko.

Musela teda nastúpiť druhá fáza vymývania mozgov nielen ruskej, ale aj časti svetovej populácie. Včera zatkli ruskí tajní skupinu vraj ukrajinských agentov, ktorí prenikli na ruské územie s cieľom páchať sabotáže.

Takže po prvé. Ak by aj prenikli na Krym, tak neprenikli do Ruska, ale na Ukrajinu. Pretože neviem, ako vy ostatní, ale rozmýšľajúca časť ľudstva je stále stále presvedčená, že Krym je Ruskom iba protiprávne okupovaný a je stále ukrajinský. Po druhé. Ak predtým vymyslela ruská tajná služba stan teroristov, som presvedčený, že rovnako vymyslela v snaho odčiniť predchádzajúci malér, aj tých zatknutých teroristov. Presnejšie zatknúť ich mohli, ale to ešte zďaleka, ale naozaj zďaleka neznamená, že teroristami skutočne aj boli. Ruská tajná služba ich proste vyrobila. Otázkou zostáva, na koho pokyn? Ak vylúčime možnosť, že ruským tajným agentom môže veliť Marfusia z Mrázika, zostáva len jeden človek, ktorého poslúchajú na slovo.

Ťažko dnes odhadnúť, čo vedie Putina k stupňovaniu napätia na východe Ukrajiny pred septembrovými voľbami. Ruská opozícia je politicky takmer mŕtva, jej predstavitelia zväčša tiež. Fyzicky. O dva roky sú v Rusku voľby prezidenta a pokiaľ v nich nezvíťazí Gérard Depardieu, alebo Donald Trump, môžu mať len jediného víťaza. Takže ďalšia agresia voči Ukrajine má aspoň pre mňa zatiaľ nejasný dôvod. Isté je, že sa neudeje počas olympiády. Tú si Putin váži ako najväčší športový sviatok na svete. Veď aj okupáciu Krymu nariadil až po olympiáde v Soči.

Rozmary mocných sú nevyspytateĺné. Množstvo historikov tvrdí, že Nero nechal podpáliť Rím, aby mal na koho zvaliť neúspechy vo svojom vládnutí a okrem iného mohol začať vo veĺkom vraždiť kresťanov. Hitlera iní historici podozrievajú z toho, že nechal zapáliť Reichstag, aby donútil prezidenta Hindenburga vypísať nové voľby, keďže v tých posledných získala jeho nacistická strana iba tretinu hlasov. A to bolo na uchopenie absolútnej moci príliš málo. Putina zase mnohí podozrievajú z toho, že nemá už Rusom čo ponúknuť, okrem dopadu sankcií a vojny proti Ukrajine. A na tú treba vymyslieť dôvod. Najlepšie krvilačných ukrajinských teroristov. A teraz aby sa človek v tom vyznal…

P.S. Opakovane si dovoľujem požiadať niektorých diskutérov, aby sa neunúvali kreovaním svojich briskných reakcií. Nečítam ich a navyše prípadné odporúčania typu : „Cvik daj sa vyšetriť na psychiatrii“ nemôžem skutočne akceptovať. To, či tam patrím, musí rozhodnúť psychiater. Nie jeho pacienti.

Fotografia stanu, možno dokonca hlavného, ukrajinských „teroristov“, je prevzatá z DPA.

 

 

Čakanie na ruského Stauffenberga, alebo Brutusa?

21.03.2023

Písal sa rok 1944 a skupina nemeckých dôstojníkov v snahe ukončiť vojnu a zabrániť totálnemu zničeniu Nemecka spáchala atentát na Adolfa Hitlera. Bombu k jeho nohám mal na porade vo Vlčom hniezde umiestniť práve Stauffenberg. Hitler zázrakom prežil a rozpútal krvavé orgie, ktoré zasiahli množstvo sprisahancov a ich rodín. Nemecko však nakoniec tak, či onak utrpelo [...]

Brat za brata!

23.02.2023

Inšpirovaní touto čud(r)áckou skupinou slovenských vlastencov, Vlastičiek a vlastníkov napríklad hotelov v Karibiku, sme sa v našej krčme rozhodli nielenže podporiť ich aktivity, ale dokonca rozšíriť toto ich hnutie. Tak sme si založili organizáciu Brat za brata, sestra za sestru, sesternica za sesternicu, bratranec za bratranca, sestrička za primára a primár za vrchnú [...]

Od boľševizmu k nacizmu. Život a dielo Ľuboša Blahu, život a dielo Smeru.

22.02.2023

Ľuboš Blaha, kedysi absolútne bezvýznamný poslanecký asistent ešte bezvýznamnejšieho poslanca za komunistickú stranu, vycítil správne svoju šancu. Hneď ako preveksloval do Smeru, začal po krátkej epizóde so svojím sociálnym cítením prezentovať svoje postoje ku Covidu, k očkovaniu a teraz predovšetkým k vojne na Ukrajine. Stal sa miláčikom konšpiračných webových [...]

APTOPIX Russia Ukraine War

List z Charkova: Ako sa žije v tme?

28.03.2024 18:00

Po masívnych raketových útokoch žije Charkov zväčša v tme, no ja sa aj tak usmievam. Možno už len nevládzeme plakať.

1. netradicny porod Krompachy

Zámena pacientiek v pražskej nemocnici viedla u jednej k potratu

28.03.2024 17:47

Zamestnanci nemocnice nedodržali interné predpisy a lekári preto operovali nesprávnu pacientku.

polícia, evakuácia, vyhrážky, UK, fakulta

Polícia v Bratislave zadržala medzinárodne hľadaného občana Bosny a Hercegoviny

28.03.2024 17:32

V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 15 rokov.

FTX Bankman Fried

Zakladateľ kryptomenovej burzy FTX ide na 25 rokov do väzenia, klientov obral o 10 miliárd dolárov

28.03.2024 17:13, aktualizované: 17:41

Americká justícia označila prípad za jeden z najväčších podvodov v americkej histórii.