Založ si blog

Nie opozícia, nie učitelia, nie zdravotné sestry. Smer pochováva „náš človek“ Bašternák.

Ak je Bašternák „ich človek“, kto sú to „oni“, jeho majitelia? Nepochybne tam patrí Kaliňák, Glvač, ale aj premiér Fico, ktorý býva v „jeho“, Bašternákovom byte. Aj keď vzhĺadom na to, že bol postavený s pravdepodnosťou, hraničiacou s istototu z daňových podvodov-preložené do jazyka bežného človeka: z peňazí, ktoré boli ukradnuté občanom tejto krajinky, mali by tam len za paušálne náklady bývať rodiny s malými deťmi, alebo zdravotne hendikepovaní ľudia.

„Náš človek“ dokázal to, o čo sa márne snažila opozícia už dlhé roky. „Náš človek“ totiž dokázal prevedčiť za pár dní voličov, že nakladanie Smeru s ich daňami nie je turecké, venezuelské, ani severokórejské hospodárenie. Je proste made in Smer. Keď v roku 2012 po voľbách oznámil predseda Smeru Robert Fico zostavenie jednofarebnej vlády, napísal som, že toto samoderžavie uškodí najviac občanom a Smeru samotnému. Tí prví žali úrodu svojej voľby štyri roky, tí druhí druhí ju žnú dnes. Vlastne neprejde deň, aby sa v médiách, či na tlačovkách politikov neobjavila informácia o nejakom podvode v réžii nominantov v tom čase samovládnej strany. Včera poslankyňa SAS Lucia Nicholsonová oznámila : V minulosti rezort MŽP pod vedením Žigu podpisoval  predražené zmluvy s firmou, ktorej konateľ Radovan Varga sedí vo väzení od roku 2013. Ten má byť trestne stíhaný za objednávku vraždy, štát mal podľa nej ukrátiť aj o veľkú sumu peňazí. Okrem toho mal Žiga na eurofondy podpisovať aj zmluvy s obcami, ktoré ešte nemali vykonané verejné obstarávanie. „Ja som musel jednoducho zmluvy podpísať, inú možnosť som nemal“, tvrdí Žiga. Ale nemuseli ste pán minister, naozaj ste nemuseli nič podpisovať. To zase tvrdím ja.

Dnes sme sa dozvedeli, že minister Kaliňák dokáže byť naraz na dvoch miestach. V jeden deň totiž podpisoval prevod podielu firmy FoRest, s.r.o., pričom v rovnakom čase bol na návšteve Balkánu. To v minulosti dokázal len bájny Čech Jára Cimrman, ktorý nezisteného dňa na začiatku 20. storočia o 20. hod. večer viedol prednášku na tému „Boj Čechov za výstavbu solárnych elektrární ako prejav vlastenectva a snahy stať sa prvou krajinou, nezávislou na uhlí z nemecky hovoriacich krajín“ v Lidovém domě v Dolním Dvořišti a v tom istom čase niekoľko tisíc kilometrov na západ, v Paraguay, zakladal bábkové divadlo.

Takže Smer sa vydal voľky, nevoľky, cestou pomalej politickej samoeutanázie. Pozostalí po ňom určite nebudú smútiaci, pretože trebárs taká SNS, si pri voličskom dedičstve skutočne príde na svoje. Napokon, dnes je to práve SNS, podľa ktorej pravidel sa v koalícii hrá.

A za to všetko patrí poďakovanie SNS „ich ľuďom a nášmu človeku“.

Čakanie na ruského Stauffenberga, alebo Brutusa?

21.03.2023

Písal sa rok 1944 a skupina nemeckých dôstojníkov v snahe ukončiť vojnu a zabrániť totálnemu zničeniu Nemecka spáchala atentát na Adolfa Hitlera. Bombu k jeho nohám mal na porade vo Vlčom hniezde umiestniť práve Stauffenberg. Hitler zázrakom prežil a rozpútal krvavé orgie, ktoré zasiahli množstvo sprisahancov a ich rodín. Nemecko však nakoniec tak, či onak utrpelo [...]

Brat za brata!

23.02.2023

Inšpirovaní touto čud(r)áckou skupinou slovenských vlastencov, Vlastičiek a vlastníkov napríklad hotelov v Karibiku, sme sa v našej krčme rozhodli nielenže podporiť ich aktivity, ale dokonca rozšíriť toto ich hnutie. Tak sme si založili organizáciu Brat za brata, sestra za sestru, sesternica za sesternicu, bratranec za bratranca, sestrička za primára a primár za vrchnú [...]

Od boľševizmu k nacizmu. Život a dielo Ľuboša Blahu, život a dielo Smeru.

22.02.2023

Ľuboš Blaha, kedysi absolútne bezvýznamný poslanecký asistent ešte bezvýznamnejšieho poslanca za komunistickú stranu, vycítil správne svoju šancu. Hneď ako preveksloval do Smeru, začal po krátkej epizóde so svojím sociálnym cítením prezentovať svoje postoje ku Covidu, k očkovaniu a teraz predovšetkým k vojne na Ukrajine. Stal sa miláčikom konšpiračných webových [...]

SR súdy Kuffovci napadnutie farmár POX

Pojednávanie s Kuffovcami bude pokračovať v júli

25.04.2024 13:18

Súdny proces pokračoval výpoveďou ďalšej svedkyne.

Most v Poprade

V Poprade hrozí, že skolabuje doprava. Pomôcť má bezplatná jazda po diaľnici okolo mesta

25.04.2024 12:45

Je to problém, ktorý trápi vodičov v Poprade už roky. Štvorprúdovka vedúca z centra mesta do Kežmarku sa pod železničným mostom zužuje do dvoch pruhov.

polícia

Opitý vodič zdemoloval tri autá, nafúkal takmer 2,7 promile

25.04.2024 12:19

Škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na približne 4 200 eur.

Alexander Lukašenko

Rusi takmer nepostupujú, na fronte je pat, je čas na mierové rokovania, vyhlásil Lukašenko

25.04.2024 12:10

Paradoxom Moskvy je, že na mierovú konferenciu odmieta prísť, rokovanie bez jej účasti však označuje za nezmyselné.