Založ si blog

Utečenci zomierajú a marxista Blaha mlčí. Bohužiaľ. . . Jeho kolega Martvoň nemlčí. Bohužiaľ. .

Jediný, kto ešte verí, že Smer je ľavicová strana, sú úž podľa mňa len mamka Pôstková a bezdomovec Imro z našej krčmy. Podľa mňa je to hlavne strana mysliteĺov, filozofov, odborníkov ma migráciu a ekonomických gigantov.

Marxistovi Blahovi vyrástol v Smere obrovský konkurent. Jeho stranícky kolega Anton Martvoň. Ten napriek svojmu právnickému (vraj) vzdelaniu, sa zo dňa deň stal najváženejším európskym ekonomickým vedátorom.Možno neprejde ani pár mesiacov a aj taký renomovaný časopis ako je The Economist, otvorí na svojich stránkach rubriku : Ekonomickým okom Andreja Martvoňa.

Dôvod bude viac ako prostý. Nechať bez povšimnutia Martvoňove výroky o tom, že 95% utečencov zo Sýrie sú ekonomickí imigranti, môže len periodikum, ktoré pokladá Martvoňa za (nielen)ekonomického hlupáka. A keďže toto si o Andrejovi redaktori The Economist zjavne nemyslia, bude tá rubrika.

Po marxistovi Blahovi, ktorý dokáže svojimi výrokmi zabaviť nielen odbornú obec, ale pomaly už naplniť aj cirkusové šapitó, sa vynoril ďalší smerácky mysliteľ. Smer je proste slovenskou zásobárňou mozgov, bez ohľadu na to, koľko závitov majú. Nájdeme tam členov Mensy(Kaliňák), až po vlastníkov do hladka vybrúsených pa útvarov, ktorým z pôvodného určenia zostala už len vonkajšia podoba. Prípadne vlastníkov zaujímavého anatomického javu, ktorí majú veľký mozog majú ako malý a ten malý nemajú vôbec.

Človek by od marxistu Blahu očakával, že sa ako chlap postaví k utrpeniu utečencov a vyjadrí s nimi aspoň solidaritu. Nestalo sa Blaha mlčí ako citový kastrant. Človek by od Martvoňa očakával, že ak už nemá povedať niečo rozumné, bude aspoň mlčať. Nestalo sa.

Martvoň je dokonca  presvedčený, že „celá SR bude stáť za premiérom a podporovať ho v boji proti nezodpovednej a ľahostajnej imigrantskej politike EÚ“. Nuž, kolesom svetových dejín krútiaci poslanec Martvoň, musím vás sklamať. Ja osobne za ním v tejto protiutečenckej demagógii stáť nebudem, doknca nebudem stáť ani vedľa neho. Neviem, či vás raní tento môj iný postoj, ale musím vám povedať, že ak sa vám aj môj postoj nepáči, na váš názor zvysoka….Proste je to dané asi aj tým, že v živote som za nikým nechcel stáť aj kvôli tomu, aby ten predomnou nenabudol dojem, že mu leziem do …priazne.

Preto sa zajtra vyberiem buď do Budapesti na Keleti, alebo do Nickelsdorfu v Rakúsku a deťom utečencov zoberieme nejaké sladkosti, džúsy a ovocie.

Možno tiež budeme musieť stáť v rade, ale ten rad bude úplne iný, ako ten váš, politický.

 

Čakanie na ruského Stauffenberga, alebo Brutusa?

21.03.2023

Písal sa rok 1944 a skupina nemeckých dôstojníkov v snahe ukončiť vojnu a zabrániť totálnemu zničeniu Nemecka spáchala atentát na Adolfa Hitlera. Bombu k jeho nohám mal na porade vo Vlčom hniezde umiestniť práve Stauffenberg. Hitler zázrakom prežil a rozpútal krvavé orgie, ktoré zasiahli množstvo sprisahancov a ich rodín. Nemecko však nakoniec tak, či onak utrpelo [...]

Brat za brata!

23.02.2023

Inšpirovaní touto čud(r)áckou skupinou slovenských vlastencov, Vlastičiek a vlastníkov napríklad hotelov v Karibiku, sme sa v našej krčme rozhodli nielenže podporiť ich aktivity, ale dokonca rozšíriť toto ich hnutie. Tak sme si založili organizáciu Brat za brata, sestra za sestru, sesternica za sesternicu, bratranec za bratranca, sestrička za primára a primár za vrchnú [...]

Od boľševizmu k nacizmu. Život a dielo Ľuboša Blahu, život a dielo Smeru.

22.02.2023

Ľuboš Blaha, kedysi absolútne bezvýznamný poslanecký asistent ešte bezvýznamnejšieho poslanca za komunistickú stranu, vycítil správne svoju šancu. Hneď ako preveksloval do Smeru, začal po krátkej epizóde so svojím sociálnym cítením prezentovať svoje postoje ku Covidu, k očkovaniu a teraz predovšetkým k vojne na Ukrajine. Stal sa miláčikom konšpiračných webových [...]

SR Požiar Osada Stropkov Situácia Mimoriadna POX

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

19.04.2024 17:17

Po požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie, podporila ju i Čaputová. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30, aktualizované: 17:35

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.

SR prezidentka kultúra predstavitelia prijatie BAX

Čaputová: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti

19.04.2024 15:31

Štát má vytvárať predpoklady a podmienky pre kultúru a nie ju politicky ovládať, vyhlásila prezidentka.

Irán / vlajka / zástava /

Iránsky konzulát v Paríži obkľúčila polícia. Muž sa tam vyhrážal, že sa vyhodí do povetria

19.04.2024 15:01, aktualizované: 15:20

Muža polícia zadržala. Zásahová jednotka ho prehľadala a žiadne výbušniny u neho nenašla.