Založ si blog

Ak Putina nezastaví civilizovaný svet, môžeme znova maľovať kasárne pre ruských okupantov

Podpísať 2 razy dohodu o prímerí s vedomím, že v skutočnosti nemá minimálny záujem dodržať ju, to dokáže bez pohnutia svalu na vybotoxovanej tvári jediný politik na svete.Vladimír Putin.Presne takto ukázal v Minsku zvyšku zainteresovaných strán, akú hodnotu má v skutočnosti jeho podpis, akú má hodnotu slovo dnešného ruského politika.

Matematicky sa to dá vyjadriť rovnicou : Putinov podpis = -100.

Dohody v Minsku neboli v skutočnosti ničím iným, ako získavaním času zo strany Putina, aby mohol nechať na Ukrajinu presunúť v dostatočnom množstve ďalších “traktoristov a baníkov” z Ruska, pripravených zasadiť rozhodujúci vojenský úder ukrajinským vojakom brániacim Debaľcevo.

Putin vsadil na neschopnosť a nemožnosť skutočne aktívnej reakcie Európy voči Ruskom (ne)vyhlásenej vojne Ukrajine. Putin má totiž na rozdiel od Merkelovej, či Camerona niekoľko obrovských výhod. Nerobí si problémy s medzinárodným právom, nerobí si starosti s právom obyvateľov ktorejkoľvek krajiny na rozhodnutie, v akom systéme chcú žiť a akým smerom sa má ich vlasť uberať.Zvyšok ako-tak civilizovaného sveta mlčal, keď ruské vojská v dvoch vojnách zrovnali so zemou čečenský Groznyj a zanechali za sebou státisíce mŕtvych. Je to ruská vec, snažili sa presvedčiť vtedajší európski politici okolie a zrejme aj sami seba, keď sa len mlčky dívali na vraždenie civilistov. Zvyšok sveta mlčal rovnako, keď vtedajší prezident Medvedev a premiér Putin  nariadili vojenský útok proti Gruzínsku a dosiahli odtrhnutie Južného Osetska.Je to ruská vec, presviedčali vtedajší európski politici svoje okolie a možno aj sami seba.Čečensko bolo predsa ďaleko a Južné Osetsko detto. To sa predsa nás vôbec netýka, snažili sa opakovane a opakovane presvedčiť svoje okolie a už aj seba samých.

Keď Putin nariadil okupáciu Krymu, ostali politici v nemom úžase.Keď nariadil “povstanie ruského ľudu” na východe Ukrajiny, ostali v šoku. Keď podpísal a zároveň nesplnil ani jedinú čiarku z minských rokovaní, nastáva panika! Oproti Merkelovej, Cameronovi, či Hollandovi má Putin ďalšiu obrovskú výhodu. Jemu sa totiž nehmýria v okolí “proeurópski” agenti tak, ako sa hmýria proruskí v okolí vyššie spomenutých.

On nemá vo svojej blízkosti Zemana, Orbána, či Fica.On ich má presne tam, kde ich potrebuje.V Únii.

Za Putinovými “zemanovcami,orbánovcami, či ficovcami” sa už dávno zľahla zem(toto prirovnanie zďaleka nemusí byť obrazné), boli “odídení”, alebo umlátení(často na smrť)pred svojimi domami, či demonštratívne priamo na ulici, v lepšom prípade im umožnil báťuška Vladimír veľkoryso odchod do emigrácie.

Dnes stojí Európa pred dilemou, ako ďalej? Je totiž jasné, že čižma ruského vojaka sa nemá zastaviť v Debaľceve. Bude smerovať do Pobaltia a odtiaľ ďalej smerom na západ Európy. Že je to fantazmagória a ja táram? Ale no tak!

Kto z nás by bol rátal počas olympiády v Soči s tým, že už o niekoľko mesiacov budú ruskí vojaci obsadzovať Krym?

Kto by bol rátal s tým, že “bojovníci za slobodu ruského národa”o niekoľko mesiacov po olympiáde zavraždia takmer 300 civilistov v malajzijskom lietadle?

Putin  nie je politik, ktorý postupuje podľa zažitých a tým pádom aj odhadnuteľných politických štandardov. Putin nie je ani žiadny politický Gándhí, Churchil, Merkelová, Tusk, či Cameron. Putin sa nikdy na nič nehrá, Putin ide vždy priamo za cieľom. Z jednoduchého dôvodu. Bol, je a navždy ostane kágébákom! A medzi KGB a trebárs CIA je jeden zásadný rozdiel.KGB nikdy nevykonávala fingované popravy…

Putin podľa mňa nie je ani skutočný Rus!Skutočnými Rusmi sú pre mňa Dostojevskij, Čechov,Vladimír Vysockij, Michail Gorbačov. Skutočnými Ruskami sú pre mňa zavraždená novinárka Anna Politkovská, či Natália Gorbanevská, ktorá ako jedna z mála protestovala na v roku 1968 na Červenom námestí proti okupácii Československa.

Skutočným Rusom je pre mňa aj generál Lev Rochlin, ktorý velil ruským vojskám počas prvej vojny v Čečensku a odmietol prijať titul Hrdina Ruska, pretože podľa jeho vlastných slov : Vojenské víťazstvo nad vlastnými občanmi nemôžem považovať za hodné cti!

Títo a tisíce a tisíce ďalších, sú pre mňa skutoční Rusi!Pretože tak, ako neexistuje slovenská pohostinnosť, či široká ruská duša, tak neexistuje dobrý a zlý kágébák.Existuje len pohostinnosť, duša a kágébák.

 

Čakanie na ruského Stauffenberga, alebo Brutusa?

21.03.2023

Písal sa rok 1944 a skupina nemeckých dôstojníkov v snahe ukončiť vojnu a zabrániť totálnemu zničeniu Nemecka spáchala atentát na Adolfa Hitlera. Bombu k jeho nohám mal na porade vo Vlčom hniezde umiestniť práve Stauffenberg. Hitler zázrakom prežil a rozpútal krvavé orgie, ktoré zasiahli množstvo sprisahancov a ich rodín. Nemecko však nakoniec tak, či onak utrpelo [...]

Brat za brata!

23.02.2023

Inšpirovaní touto čud(r)áckou skupinou slovenských vlastencov, Vlastičiek a vlastníkov napríklad hotelov v Karibiku, sme sa v našej krčme rozhodli nielenže podporiť ich aktivity, ale dokonca rozšíriť toto ich hnutie. Tak sme si založili organizáciu Brat za brata, sestra za sestru, sesternica za sesternicu, bratranec za bratranca, sestrička za primára a primár za vrchnú [...]

Od boľševizmu k nacizmu. Život a dielo Ľuboša Blahu, život a dielo Smeru.

22.02.2023

Ľuboš Blaha, kedysi absolútne bezvýznamný poslanecký asistent ešte bezvýznamnejšieho poslanca za komunistickú stranu, vycítil správne svoju šancu. Hneď ako preveksloval do Smeru, začal po krátkej epizóde so svojím sociálnym cítením prezentovať svoje postoje ku Covidu, k očkovaniu a teraz predovšetkým k vojne na Ukrajine. Stal sa miláčikom konšpiračných webových [...]

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Thunbergová

Švédska prokuratúra obvinila Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti

23.04.2024 19:35

Súdy v minulosti už dvakrát uložili celosvetovo známej aktivistke pokutu za občiansku neposlušnosť na klimatických protestoch.

R1 BB - Slovenská Ľupča, kameň, poklepanie

Odštartovali výstavbu dôležitej cesty na R1. Šoféri sa však na tri roky musia obrniť trpezlivosťou

23.04.2024 18:52

Preťažený úsek, na ktorom pomerne často dochádzalo aj k nehodám, sa konečne skvalitní. Nová štvorprúdová rýchlostná cesta by mala byť hotová do dva a pol roka.

Eurovoľby / Štrasburg / Európsky parlamentu /

Prieskum: Vo voľbách do europarlamentu by uspeli najviac PS, Smer a Hlas

23.04.2024 18:46

Do Európskeho parlamentu by sa nedostali SNS, Slovensko, Za ľudí ani Demokrati.