Založ si blog

Žiadny budúci slovenský premiér nesmie byť právnik, ani ekonóm.

“Keby nás do toho nútili, tak sa musí urobiť referendum a ľudia by sa k tomu museli vyjadriť. Ak by ho odignorovali a povedali by, že ich to nezaujíma, tak by vláda povedala, že v tom prípade Grékom peniaze dáme,” poznamenal s tým, že ide o otázku, ku ktorej sa musia vyjadriť občania.”Ale nevidím dôvod, prečo by Slovensko s našimi platmi a dôchodkami malo priamo dať niekomu nejaké peniaze,” zopakoval s tým, že všetka pomoc Grécku bola niečím podmienená.Takýto postoj zaujal premiér jednej z “najplyvnejších” krajín EU  k snahám Grécka o odpustenie časti dlhu.Výborne, povedal by človek, ktorý by si nepamätal okolnosti pádu Radičovej vlády, práve na otázke požičať, či nepožičať Grékom?Fico ju nechal padnúť pri spojení hlasovania o pôžičke s vyslovením dôvery, aby po jej páde on osobne a jeho poslanci do nohy, či ruky, zahlasovali za pôžičku.Teraz je s Gréckom problém a Fico sa ho snaží presunúť na občanov.Musia vraj rozhodnúť v referende!V referende, ktorého akýkoľvek výsledok bude pokladať za svoj úspech.Ak občania povedia áno Grécku, odsúhlasili jeho návrh.Ak sa nezúčastnia v potrebnom 50% kvóre, bude to tiež pokladať za svoje víťazstvo, lebo ich problém “grécka pôžička” podľa premiéra nezaujíma.Nuž, čo na to povedať? Už sme v tomto našom Trkvasove zažili všemožné kľučkovania politikov pred problémami a zodpovednosťou, ale vrchol politickej zbabelosti prišiel až s týmto Ficovým stanoviskom.S výnimkou jediného prípadu – Iveta Radičová, malo Slovensko premiérov buď právnikov, alebo ekonóma.Keď klika ekonomicko-právnických, alebo právnicko-ekonomických “veličín” po dohode naprieč politickým spektrom povalila Radičovej vládu, veci sa vrátili do slovenskéeho štandardu.Premiérom sa stal opäť právnik R.Fico.A skutočne nezaprel v sebe absolvenkej právnickej školy.K možnému referndu o platení Grékom vystúpil však s vyhlásením, hodným dedinského fiškála.Vyhlasovať za svoj úspech akýkoľvek výsledok referenda dokážu politici naozaj len na Slovensku.Politka totiž nie je futbal, kde aj prehra môže byť paradoxne víťazstvom, lebo onen zápas ste hrali o skóre.A prehrali ste ho len o 3 góly, čo vám zabezpečilo zotrvanie v súťaži, lebo s tým istým súperom ste doma o 4 góly vyhrali.Ak by bol dnešný premiér podporil pôžičku Grécku onoho času výsledkami platného referenda, dnes by mal právo na takéto vyhlásenie.Vtedy mal však úplne iné motívy, ako dnes.Vtedy sa chcel znova posadiť na úrad vlády.Dnes chce nás ostatných posadiť na kolotoč šašov.

Žiadny slovenský premiér už nesmie byť ani právnik, ani ekonóm!Je to v záujme všetkých občanov Slovenska!Nech je elektrotechnik, strojár, matematik, atómový fyzik, sociológ, či spevák.Pre lektrotechnika je totiž 220 voltov 220 voltov! Nie je to ani 210, ani 230.Pre strojára je 10 milimetrový prierez 10 milimetrový prierez.Nie je to ani 9, ani 11 milimetrový.Pre matematika 1+1=2. Slovenský politický ekonóm túto rovnicu dokáže vyriešiť nasledovne : 1+1=3 a jedna mi ostala.Ak nám bude spevák na koncerte falošne spievať, vypískame ho a už si na neho nikdy nekúpime lístky.Ak nás právnik klame, sme ho ochotní voliť znova a znova, kým nepríde ďalší fiškál, ktorý dokáče v klamstvách predčiť toho predchádzajúceho.

Takže úplne na záver zopakujem : Žiadny ďalší slovenský premiér nesmie byť ani ekonóm, ani právnik.Ten prvý vie, koľko sa dá z čohokoľvek ukradnúť, ten druhý zase vie, ako sa to dá na Slovensku ukradnúť beztrestne.

Čakanie na ruského Stauffenberga, alebo Brutusa?

21.03.2023

Písal sa rok 1944 a skupina nemeckých dôstojníkov v snahe ukončiť vojnu a zabrániť totálnemu zničeniu Nemecka spáchala atentát na Adolfa Hitlera. Bombu k jeho nohám mal na porade vo Vlčom hniezde umiestniť práve Stauffenberg. Hitler zázrakom prežil a rozpútal krvavé orgie, ktoré zasiahli množstvo sprisahancov a ich rodín. Nemecko však nakoniec tak, či onak utrpelo [...]

Brat za brata!

23.02.2023

Inšpirovaní touto čud(r)áckou skupinou slovenských vlastencov, Vlastičiek a vlastníkov napríklad hotelov v Karibiku, sme sa v našej krčme rozhodli nielenže podporiť ich aktivity, ale dokonca rozšíriť toto ich hnutie. Tak sme si založili organizáciu Brat za brata, sestra za sestru, sesternica za sesternicu, bratranec za bratranca, sestrička za primára a primár za vrchnú [...]

Od boľševizmu k nacizmu. Život a dielo Ľuboša Blahu, život a dielo Smeru.

22.02.2023

Ľuboš Blaha, kedysi absolútne bezvýznamný poslanecký asistent ešte bezvýznamnejšieho poslanca za komunistickú stranu, vycítil správne svoju šancu. Hneď ako preveksloval do Smeru, začal po krátkej epizóde so svojím sociálnym cítením prezentovať svoje postoje ku Covidu, k očkovaniu a teraz predovšetkým k vojne na Ukrajine. Stal sa miláčikom konšpiračných webových [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.