Založ si blog

Čo týždeň dal a politik vzal. Alebo ešte len ukradne.

Členka vedeckej rady Moskovskej štátnej univerzity Katarína Vladimírovna Tichonovová nie je nikto iný, ako mladšia dcéra Vladimíra Putina.Šampiónka v akrobatickom rock-and rolle, inými slovami špecialistka na kotrmelce, spoluriadi ruskú vedu.Teraz už chápem, prečo si Rusi vyvražďovali pravidelne a cielene inteligenciu.Potrebovali uvolňovať fleky pre  politických  akrobatov a detičky politických akrobatov.Pochopitelne len úplnou náhodou je Katarínka aj šéfkou firmy Innopraktika, ktorá bude cca za 1 800 000 000 € – slovom : jednu miliardu osemststo miónov € (pre putinofilov prevediem aj na bývalé slovenské koruny- cca 54 miliárd SK)  rekonštruovať práve univerzitu, na ktorej učí budúcich ruských vedátorov kliky, kotrmelce a šplhanie na lane.Jej tatko Vladimír sa rozhodol ruským investigatívnym novinárom zo skupiny RBK, ktorí prišli s týmto zistením, za odmenu vybudovať mediálne centrum nezávislej ruskej žurnalistiky.Sídlo bude mať v malebnej sibírskej dedinke Gulagovo, 7 000 km východne od Moskvy.

Český prezident Miloš sa po maličkej prestávke(aj špičkový šprintér potrebuje troška oddychu medzi jednotlivými rozbehmi) zrejme zase v destilačnom nasadení, pustil do histórie a jedného z najväčších českých novinárov Ferdinanda Peroutku označil (ne)priamo za nacistického kolaboranta o obdivovatela Hitlera.Môžeme mať na rôznych ľudí a ich konanie rôzne názory.Ale Zeman na svoje výroky  zneužil pietnu pamiatku pri 70. výročí oslobodenia fabriky na smrť Osvienčimu.Keď sa členovia klubu Františka Peroutku a viacerí českí novinári ohradili voči Milošovým obvineniam Peroutku a označili ich za klamstvo, Milošov hovorca a kolaborant( kolaborovať nemusíte len s fašistami a boľševikmi, môžete trebárs aj s prezidentom) Ovčáček, mimochodom tiež bývalý novinár, začal obhajovať svoje knieža citátom z roku 1939 :  “Zde tudíž nejde o omluvy, ale o vědomí, že i intelektuál může v krizové situaci selhat.” Ten síce Peroutka nikdy nevyslovil, ale Ovčáčkovi, tak ako každému baranovi, sa hodil.To, že Ferdinand Peroutka bol v rokoch 1939-1945 väznený v koncentračných táboroch Dachau a Buchenwald, už  Zemanovi a Ovčáčkovi “ušlo”.Práve o to však týmto dvom, v porovnaní s Peroutkom kreatúram, išlo.Ak bude Zeman pokračovať v takomto nasadení ďalej, stane sa prvým českým prezidentom, ktorý pôjde pred súd za hanobenie republiky.

Vyšetrovací tím slovenskej Gorily sa ide po troch rokoch pátrania spýtať premiéra Fica, či pil coca colu v goriláckom brlohu.Ja jeho odpveď tuším len matne.Myslím, že bude podobná tej, keď sme sa kedysi vrátili z čundru a mama jedného z nás sa spýtala, či sme tam aj pili?Jej syn s kamenným výrazom v tvári pohoršene zvolal : Mami! Za koho nás máš?Jasne, že sme nepili! A boli sme aj 2 razy v kostole! Mama vtedy uverila.Uverí aj vyšetrovateľ?

Tandem slovenských parlamentných “mierotvorcov” zo Smeru  Blaha-Mamojka bol v Moskve rokovať o prímerí na Ukrajine.Nechápem prečo? Veď Moskva od začiatku tvrdí, že Rusko s vojnou na Ukrajine nič nemá a Blaha tvrdí to isté! Náš klubový ideológ Zoli Fekete bol jediný, ktorý cestu odobril.Ale netuším, prečo si pred jej začiatkom zasnene povzdychol:  A možno v tej Moskve naučia  Ľuboša hrať ruskú ruletu….

V našej obľúbenej cukrárni nedoštudovaný pravoslávny kňaz Ivan nadhodil tému referenda o rodine.Téma nemala veľký úspech, lebo okrem Ďusa nikto nemal v úmysle zapojiť sa do diskusie.Len spomínaný Ďuso vyhlásil : Jasne, že pôjdem referendovať! Hádam nebudú deti vychovávať teploši?! Ďuso mal v deň tohoto výroku nedoplatky na výživnom 1750 €……

Lúčim sa s vami meteorologicko-ekonomickou analýzou špičkového slovenského cestára Romana Ž., ktorý na zaviatej silnici do Prášil vyhlásil : Keby sa už konečne definitívne globálne oteplilo, dvojnásobne predraženú soľ by sme nemuseli kupovať vôbec a peniaze by sme ukradli napriamo.

Čakanie na ruského Stauffenberga, alebo Brutusa?

21.03.2023

Písal sa rok 1944 a skupina nemeckých dôstojníkov v snahe ukončiť vojnu a zabrániť totálnemu zničeniu Nemecka spáchala atentát na Adolfa Hitlera. Bombu k jeho nohám mal na porade vo Vlčom hniezde umiestniť práve Stauffenberg. Hitler zázrakom prežil a rozpútal krvavé orgie, ktoré zasiahli množstvo sprisahancov a ich rodín. Nemecko však nakoniec tak, či onak utrpelo [...]

Brat za brata!

23.02.2023

Inšpirovaní touto čud(r)áckou skupinou slovenských vlastencov, Vlastičiek a vlastníkov napríklad hotelov v Karibiku, sme sa v našej krčme rozhodli nielenže podporiť ich aktivity, ale dokonca rozšíriť toto ich hnutie. Tak sme si založili organizáciu Brat za brata, sestra za sestru, sesternica za sesternicu, bratranec za bratranca, sestrička za primára a primár za vrchnú [...]

Od boľševizmu k nacizmu. Život a dielo Ľuboša Blahu, život a dielo Smeru.

22.02.2023

Ľuboš Blaha, kedysi absolútne bezvýznamný poslanecký asistent ešte bezvýznamnejšieho poslanca za komunistickú stranu, vycítil správne svoju šancu. Hneď ako preveksloval do Smeru, začal po krátkej epizóde so svojím sociálnym cítením prezentovať svoje postoje ku Covidu, k očkovaniu a teraz predovšetkým k vojne na Ukrajine. Stal sa miláčikom konšpiračných webových [...]

Čína Filipíny Juhočínske more lode

Čína a Filipíny sa vzájomne obvinili z eskalácie napätia v Juhočínskom mori

28.03.2024 14:07

Loď čínskej pobrežnej stráž v sobotu zablokovala filipínske zásobovacie plavidlo, poškodila ho vodným delom a zranila pri tom troch filipínskych vojakov.

medveď, Liptovský Mikuláš

Medveďa, ktorý útočil v Liptovskom Mikuláši, našli s pomocou dronov do 1,5 hodiny

28.03.2024 13:53

Počas monitorovania medveďa bolo s dronmi nalietaných približne 74 kilometrov.

česko rusko ambasáda

Proruská špionážna sieť útočí proti EÚ: Poľsko a Česko spustili vyšetrovanie, majú zistenia týkajúce sa Slovenska

28.03.2024 13:50

Poľská kontrarozviedka (ABW) vyšetruje činnosť proruskej špionážnej siete zameranej proti členským štátom a orgánom Európskej únie.

Srbsko

Výbor Rady Európy podporil členstvo Kosova, Srbsko to odsúdilo

28.03.2024 13:10

Srbský šéf diplomacie označil rozhodnutie výboru PZ RE o podpore členstva Kosova za "škandalózne" a "hanebné".