Založ si blog

Najdlhší tunel na Slovensku vedie zo Žiliny do centrály Smeru v Bratislave.

CVARGAAk som nedávno fňukal, že nevieme byť ako krajina v ničom prví na svete, dnes sa  kajúcne opravujem za toto svoje amatérske  tvrdenie.

Našim tunelárom sa podarilo vykopať najdlhší tunel!Škoda len, že nie tým z banským z Prievidze.

Vzdialenosť Žilina-Bratislava je asi 200 km.A presne po tejto trase vykopal podzemnú chodbu, odborne nazývanú tunel, žilinský Váhostav do centrály Smeru na Súmračnej ulici v Bratislave.

Reštrukturalizácia Váhostavu, ako sa učene nazýva ozdravenie tejto dvornej smeráckej firmy nie je totiž nič iné, ako tunel voči subdodávateľom  diaľničného premianta.V skutočnosti totiž znamená nasledovné: firma sa zbaví na základe rozhodnutia súdu svojich dlhov a záväzkov voči svojim veriteľom a pokračuje ďalej, ako keby sa nič nestalo.Veritelia, ktorí jej dodali tovar, odviedli pre ňu prácu, zaplatili DPH , sociálne a zdravotné poistenie za svojich zamestnancov, si môžu akurát tak potierať zaslzené oči.

Takto funguje v praxi podnikanie vyvolených firiem na slovenský spôsob.Váhostav je firma, ktorá sa teší mimoriadnej obľube politikov Smeru.Možno by bolo presnejšie medicínske vyjadrenie, že je Smer pozitívny.Alebo opačne, že Váhostav pozitívni sú vrcholoví a na pokyn vedúceho aj nevrcholoví predstavitelia tejto ultrapravicovej partaje.Váhostav by na Slovensku vyhral aj diaľničnú súťaž, do ktorej by sa neprihlásil.

Taká je realita.Teraz môže už len úškrnok na tvári vyvolať nedávny reklamný slogan firmy : Váhostav neváha, Váhostav stavia.Možno by ale pravdivejšie znela jeho modifikácia : Váhostav neváha, Váhostav kope tunely.

Na záver  malá rada tým, ktorých slovenský diaľničný gigant poslal v lepšom prípade do problémov, v horšom do krachu nevyplatením faktúr.Ak vám príde účet za plyn, naftu, ak nemáte zaplatené odvody všetkých kategórií, pošlite ich do centrály Smeru na Súmračnej ulici v Bratislave.Rovnakú radu dajte aj svojim chlapom, ktorí mrzli na stavbách, alebo im pálilo na hlavy pekelné slnko. Nájomné, školné za deti, stravu v družine či internáty za nich zaplatí strana Smer.Veď si zaslúžia istoty! Presne tak, ako Váhostav a Váhostavu podobní.Že je to kravina?

Tak potom vám ostáva už len jedna možnosť.Vyberte sa spolu s chlapmi pred úrad vlády a keď vás tam 2 000 vydrží stáť 3 dni, za 2 týždne sa veci pohnú tak, že budete prekvapení ako lyžiar z Kene z olympijského zlata v zjazde.

Čakanie na ruského Stauffenberga, alebo Brutusa?

21.03.2023

Písal sa rok 1944 a skupina nemeckých dôstojníkov v snahe ukončiť vojnu a zabrániť totálnemu zničeniu Nemecka spáchala atentát na Adolfa Hitlera. Bombu k jeho nohám mal na porade vo Vlčom hniezde umiestniť práve Stauffenberg. Hitler zázrakom prežil a rozpútal krvavé orgie, ktoré zasiahli množstvo sprisahancov a ich rodín. Nemecko však nakoniec tak, či onak utrpelo [...]

Brat za brata!

23.02.2023

Inšpirovaní touto čud(r)áckou skupinou slovenských vlastencov, Vlastičiek a vlastníkov napríklad hotelov v Karibiku, sme sa v našej krčme rozhodli nielenže podporiť ich aktivity, ale dokonca rozšíriť toto ich hnutie. Tak sme si založili organizáciu Brat za brata, sestra za sestru, sesternica za sesternicu, bratranec za bratranca, sestrička za primára a primár za vrchnú [...]

Od boľševizmu k nacizmu. Život a dielo Ľuboša Blahu, život a dielo Smeru.

22.02.2023

Ľuboš Blaha, kedysi absolútne bezvýznamný poslanecký asistent ešte bezvýznamnejšieho poslanca za komunistickú stranu, vycítil správne svoju šancu. Hneď ako preveksloval do Smeru, začal po krátkej epizóde so svojím sociálnym cítením prezentovať svoje postoje ku Covidu, k očkovaniu a teraz predovšetkým k vojne na Ukrajine. Stal sa miláčikom konšpiračných webových [...]

korčok, pellegrini

Prezidentský duel Korčok – Pellegrini. Kampaňa nabrala na obrátkach. Môžeme čakať ešte nejaké prekvapenia?

28.03.2024 12:00

Prvý duel prezidentských kandidátov Korčoka a Pellegriniho odvysiela Rádio Slovensko a RTVS:24.

medvede, tabuľka, Repište

Pellegrini: Mimoriadne rokovanie parlamentu k odstrelu medveďov zatiaľ nebude

28.03.2024 11:31, aktualizované: 11:55

Zákon o možnom odstrele rizikových medveďov sa má prerokovať v skrátenom legislatívnom konaní na najbližšej riadnej schôdzi.

Francúzsko, hasiči, požiar

V Maďarsku zomrela jedna osoba pri požiari v domove dôchodcov

28.03.2024 11:17

Pravdepodobnou príčinou požiaru bolo fajčenie v posteli, vyšetrovanie však ešte prebieha.