Založ si blog

Čo týždeň dal a politk vzal. Alebo ešte len ukradne.

fico orban1

Ruský prezident Vladimir Putin nariadil vláde, aby preskúmala možnosti, ako zastaviť prudko rastúce ceny vodky.No, ak by sa ruská vláda spýtala mňa ako na to, 2 rady by som mal.Buď znížiť spotrebné dane, alebo presvedčiť občanov, aby znížili spotrebu.Viem, viem.Môj kamarát by povedal: Na somárske rady má Putin dosť vlastných poradcov.Nemiešaj sa im do roboty.

Putin žiada od vlády viac inovácií do technického rozvoja a nespoliahať sa len na vývoz surovín.Pravdepodobne sa inšpiroval víziou nášho Vladimíra I. Otcanárodného, ktorý kedysi presadzoval trend zavádzania nano technológií.Keď mu lingvisti vysvetlili význam tohoto slovného spojenia, uspokojil sa so splavovaním Váhu na pltiach.Premiér Medvedev s prezidentovým hodnotením podľa agentúry TASS súhlasil a sľúbil, že vláda sa v budúcom roku sústredí na riešenie naliehavých úloh transformácie ekonomiky.Ruky do lona vraj ruská vláda nezloží ani pri nadchádzajúcich pravoslávnych Vianociach, mnoho sviatočných dní strávia ministri v práci. Túto myšlienku prezident podporil. „Dlhé prázdniny si prinajmenšom tento rok nemôžeme dovoliť,“ povedal premiérovi.To je veľmi zlá správa pre Rusov.História dokázala, že najväčšie nebezpečie hrozí občanom ktorejkoľvek krajiny práve počas zasadania vlády a parlamentu. Na výzvu prezidenta reagovali s predstihom ruskí vynálezcovia v automobilovom priemysle a zaregistrovali patent ruského elektromobilu, ktorý okrem iných technických parametrov šokuje svet aj dĺžkou dojazdu. 8 000 km z Moskvy do Vladivostoku.Zatiaľ je však len v skúšobnej prevádzke, keďže ruským konštruktérom sa doteraz nepodarilo vyrobiť  8 000 km dlhý elektrický kábel.

V rebríčku dôveryhodnosti slovenských politikov predbehol prezident Kiska premiéra Fica.Keď som sa v našej krčme spýtal miestneho politológa Karola, ako hodnotí tento prieskum, odpovedal mi otázkou: A to kerý chujolín dal Fica až na druhé místo?Dvojzmyselnosť  tejto otázky si neviem vysvetliť dodnes…

Slovensko neuspelo na odvolacom súde a za Ficom presadený zákaz zisku zdravotných poisťovní zaplatí holandskej Achmey  takmer 30 000 000 €.”Chcú si to rozdať so štátom?Nech sa páči! Ja som pripravený! ” : Takto reagoval onehdy premiér Fico na upozornenia, že zákaz zisku môže vyjsť Slovensko veľmi draho.V športovom centre Slovenský Rambo v Topoľčanoch sa začali predávať vstupenky na zápas Slovensko versus Achmea.No, oni sa vlastne začali rozdávať, publikum je takmer identické s tým, ktoré sa zúčastnilo mega osláv MDŽ v tenisovom centre v Bratislave.

V Turecku zatkli 16 ročného študenta, ktorý obvinil prezidenta Erdogana z korupcie.Hrozia mu 4 roky väzenia.Pokiaľ by sme takýto model spravodlivosti prevzali na Slovensku a stíhali všetkých tých, ktorí obviňujú našu vládu z kradnutia, bola by v base takmer celá populácia od 15 do 60 rokov.

Najväčší súčasný žijúci maďarský mysliteľ, ekonóm, právnik, spevák, hudobník, futbalista, huslista a humorista Viktor oznámil, že USA ťahajú Európu svojím postojom k Rusku do studenej vojny a miešajú sa do vnútorných záležitostí krajín strednej Európy.Najznámejší taliansky psychiater, ktorý má zhodou okolností maďarské korene, profesor Pál Demencius Stihomamius na to reagoval slovami: Ale ja už na klinike fakt toľko miesta nemám!

Všetci členovi SDKU prijali uznesenie, že sa prestávajú hrať na schovávačku.Už ich nebaví, keď  Pavol hĺadá Ľuda a potom Ľudo Paľa.

Pre dnešok sa s vami lúčim slovami nášho krčmového psychológa Zoliho Feketeho, ktorý upokojoval sklamaného spolustolovníka Fera slovami : Je pravda, že ty si dostal na Vianoce pod stromček len cédéčko a niekto iný zmluvu na trojnásobne predražené cétéčko.Ale ty si to cédéčko nikdy nepustíš vo vnútri Leopoldova.

Foto nad blogom je zároveň pozvánkou na premiéru  slovensko-maďarského koprodukčného  filmu Utekajme, už idú.

 

Čakanie na ruského Stauffenberga, alebo Brutusa?

21.03.2023

Písal sa rok 1944 a skupina nemeckých dôstojníkov v snahe ukončiť vojnu a zabrániť totálnemu zničeniu Nemecka spáchala atentát na Adolfa Hitlera. Bombu k jeho nohám mal na porade vo Vlčom hniezde umiestniť práve Stauffenberg. Hitler zázrakom prežil a rozpútal krvavé orgie, ktoré zasiahli množstvo sprisahancov a ich rodín. Nemecko však nakoniec tak, či onak utrpelo [...]

Brat za brata!

23.02.2023

Inšpirovaní touto čud(r)áckou skupinou slovenských vlastencov, Vlastičiek a vlastníkov napríklad hotelov v Karibiku, sme sa v našej krčme rozhodli nielenže podporiť ich aktivity, ale dokonca rozšíriť toto ich hnutie. Tak sme si založili organizáciu Brat za brata, sestra za sestru, sesternica za sesternicu, bratranec za bratranca, sestrička za primára a primár za vrchnú [...]

Od boľševizmu k nacizmu. Život a dielo Ľuboša Blahu, život a dielo Smeru.

22.02.2023

Ľuboš Blaha, kedysi absolútne bezvýznamný poslanecký asistent ešte bezvýznamnejšieho poslanca za komunistickú stranu, vycítil správne svoju šancu. Hneď ako preveksloval do Smeru, začal po krátkej epizóde so svojím sociálnym cítením prezentovať svoje postoje ku Covidu, k očkovaniu a teraz predovšetkým k vojne na Ukrajine. Stal sa miláčikom konšpiračných webových [...]

Štefan Harabin

Harabin vyzval ľudí, aby išli voliť. Svoj hlas dá Pellegrinimu

28.03.2024 09:00

Podľa Harabina sa Pellegrini prihlásil k častiam programu, ktorý presadzoval v prvom kole.

Vladimir Putin

Rusko nezaútočí na Pobaltie, Poľsko či Česko, je to úplný nezmysel, ide len o strašenie ľudí, tvrdí Putin

28.03.2024 08:00, aktualizované: 08:28

"Voči týmto štátom nemáme žiadne agresívne úmysly," povedal ruský prezident.

Joe Lieberman

Zomrel Joe Lieberman, bývalý demokratický senátor a kandidát na viceprezidenta

28.03.2024 07:42

Vo veku 82 rokov zomrel dlhoročný americký senátor a vplyvná, hoci kontroverzná osoba v rámci Demokratickej strany.

Škola / Školstvo / Žiak /

Školákom sa začali veľkonočné prázdniny, do lavíc sa vrátia o týždeň

28.03.2024 07:30

Veľkonočné prázdniny sú pre školákov posledným dlhším voľnom pred koncom školského roka.