Založ si blog

Čo týždeň dal a politik vzal. Alebo ešte len ukradne.

Sestričky v utorok protestovali v Piešťanoch pred budovou nemocnice proti predraženým(v preklade výpalníckym)nákupom v zdravotníctve, žiadali zvýšenie platov, sociálne istoty a dôstojné podmienky na prácu.Teda to, čo im sľúbil premiér Fico pred voĺbami a to, prečo ho značná časť z nich volila.Milé sestry.Niežeby som vám to nedoprial, práve naopak. Ale musite si uvedomiť, že aj premiér je len človek.Takže zatiaľ, alebo ak chcete na furt, sa musíte uspokojiť len s jeho sľubmi.

Bratislavské námestie SNP zažilo opäť protestnú stredu a minister zdravotnictva si zase urobil odvolávaciu stredu.Odvolával riaditeľov nemocnic v Trnave, Banskej Bystrici a Poprade.Krk všetkým menovaným samozrejme  nevykrútila maškrtnosť zdravotníckych goríl pri príprave nemocničných jedál, ale tlak hyen spred Paškovho domu v Košiciach,ako ich nazval premiér Fico.Odstúpi aj riaditeľ košickej nemocnice kvôli škandálu s upratovacími službami.Chudák, chcel mať v nemocnici čisto a poriadok a takto dopadol.Nevďak a hyeny z ulice vládnu Slovenskom…Zašprajcoval sa len popradský riaditeľ, ktorý povedal, že on veru nepôjde.Neviem prečo, ale ja som v tej chvíli videl pred sebou napínať svaly záchodového pavúka.Vo funkcii ostáva riaditeľka piešťanskej nemocnice Domčeková, kde sa celý podvod s predraženými nákupmi prvýkrát prevalil. My amatéri očakávame, že Čislák ju zavolá najbližšiu stredu na ministerstvo.V stredu preto, lebo vtedy majú na úradoch práce dlhý deň a exriaditeĺka sa môže hneď po návrate z ministerstva prihlásiť do evidencie.

Lajčák korigoval výroky premiéra o 70% hrozbe veľkej vojny na Ukrajine a zásadným spôsobom znižil Ficovu vojnovú prognózu.Poradný tím ministra zahraničných veci pre matematiku zrejme prepočítal premiérove čísla a dospel k záveru, že tak ako u drvivej väčšiny slovenských politikov, ani premiérova silná stránka nie su počty.V medzinárodných vzťahoch sa nedá totiž vždy riadiť tzv. slovenským oligarchickým verejnoobstarávacím cétéčkárskym  pravidlom : 1+1 = 3 a 1 mi ostala.

Operná diva ruského pôvodu Anna Netrebko podporila z Rakúska finančne a verbálne (nedomýšľajte si !)separatistov na východe Ukrajiny.Osobnú účasť na podpore mafiánov oblečených do “zelených národno oslobodzovacích” ruských krojov odmietla.Asi z (ne)bezpečnostných dôvodov.Populárny ruský askét Stepan Stepanovič Igristovič Šampanskovič komentoval jej čin slovami: Do prdele, už aj ona chľastá?

Na smeráckeho parlamentného a mestkého košického poslanca Brixiho sa podľa SME sťažovali kolegovia, že ich vyrušoval počas zasadnutia zastupiteľstva v Košiciach ťukaním do mobilu.Brixi reagoval, že sa ospravedlňuje, ale počas rokovania urobil len jeden 47-sekundový hovor a inak na mobile cez e–mail a facebook riešil výlučne pracovné veci v prospech mesta a celej krajiny.A to ešte beťár jeden zo skromnosti nepriznal, že sa veľmi aktívne  zapojil do riešenia boja proti ISIL-u, vyriešil globálne oteplenie v našej krčme, keď nám praskol dekel na kachliach a protestujúcim zdravotným sestrám zabezpečil 3 násobné zvýšenie platov, keďže im pomohol nájsť miesta opatrovateliek v Rakúsku.

Ildikó Vida, šéfka maďarskej daňovej správy zažalovala na príkaz Orbána amerického chargé d’ affairs v Budapešti André Goodfrienda, aby podľa jej vedúceho bránila povesť štátu.Milá Ildikó, pokiaľ mám tomu rozumieť tak, že ty, Orbán a podobní vymastenci = Maďarsko, tak 80% Maďarov musí žalovať vás za urážku ich samotných.

Ildikin náčelník Viktor chce zaviesť povinné testovanie na drogy pre politikov a novinárov.S testovaním na hlúposť zatiaĺ počká, veď žiadna krajina, Maďarsko nevynímajúc, si nemôže dovoliť ostať bez vlády.

Exposlanec Szilárd Somogyi navrhuje vytvoriť   na južnom Slovensku maďarskú župu.Akoby nestačilo, že zo Slovenska ako celku, máme už politickú žumpu.

Z SDKU ohlásil odchod ďalší krajský predseda, tentoraz Kuciak z Bratislavy.A ja si tak kladiem na záver hlbokú filozofickú otázku : Ako môže odniekiaľ, kde už pol roka nikto nie je, niekto ďalší odísť…?

Čítajte viac: http://kosice.korzar.sme.sk/c/7540903/ked-brixi-skladal-slub-mal-lezat-v-posteli-poslancov-hneval-mobilom.html#ixzz3LZxuK2LB

 

Čakanie na ruského Stauffenberga, alebo Brutusa?

21.03.2023

Písal sa rok 1944 a skupina nemeckých dôstojníkov v snahe ukončiť vojnu a zabrániť totálnemu zničeniu Nemecka spáchala atentát na Adolfa Hitlera. Bombu k jeho nohám mal na porade vo Vlčom hniezde umiestniť práve Stauffenberg. Hitler zázrakom prežil a rozpútal krvavé orgie, ktoré zasiahli množstvo sprisahancov a ich rodín. Nemecko však nakoniec tak, či onak utrpelo [...]

Brat za brata!

23.02.2023

Inšpirovaní touto čud(r)áckou skupinou slovenských vlastencov, Vlastičiek a vlastníkov napríklad hotelov v Karibiku, sme sa v našej krčme rozhodli nielenže podporiť ich aktivity, ale dokonca rozšíriť toto ich hnutie. Tak sme si založili organizáciu Brat za brata, sestra za sestru, sesternica za sesternicu, bratranec za bratranca, sestrička za primára a primár za vrchnú [...]

Od boľševizmu k nacizmu. Život a dielo Ľuboša Blahu, život a dielo Smeru.

22.02.2023

Ľuboš Blaha, kedysi absolútne bezvýznamný poslanecký asistent ešte bezvýznamnejšieho poslanca za komunistickú stranu, vycítil správne svoju šancu. Hneď ako preveksloval do Smeru, začal po krátkej epizóde so svojím sociálnym cítením prezentovať svoje postoje ku Covidu, k očkovaniu a teraz predovšetkým k vojne na Ukrajine. Stal sa miláčikom konšpiračných webových [...]

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Babiš, Pavel

Politológ: Pavel asi Korčoka nepodporí, Babiš chváli Pellegriniho, ale cieli na vlastných voličov

29.03.2024 06:00

Ako vyzerajú vzťahy Česka a Slovenska pred prezidentskými voľbami? Pre Pravdu to vysvetlil český politológ Josef Mlejnek.

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier