Založ si blog

Čo týždeň dal a politik vzal. Alebo ešte len ukradne.

Zopár minulých dní nám dalo toľko inšpirujúcich podnetov, že som nútený svoju týždňovú rubriku rozdeliť na dve časti.

V Nitre sa v sobotu snemovalo a smerovalo.Ked odhliadneme od svetlozajtrajších prejavov papalášov a vlezlých  reakcii delegátov, nič sa nezmení.Smer bude rozdávať, my budeme platiť.

Podpredseda Smeru Maďarič povedal, že Paška v politike nekončí.O tom nikto nepochybuje, keďže cétéčka sa vyrábajú a predávajú stále.

V nemocnici v Trenčíne varí pacientom firma zo schránky v Luxemburgu.Firma Hospital Catering Solutions, ktorá v roku 2012 nemala zamestnanca a na účte mala základné imanie päťtisíc eur, sa v Trenčíne dostala k obrovskej zákazke.Nominanti ministerstva zdravotníctva Ficovej vlády jej v apríli v tendri, ktorý trval niekoľko mesiacov, priklepli zákazku za 23 miliónov eur s DPH – teda desaťročnú koncesiu na dodávky jedla pre pacientov a zamestnancov- toĺko správa zo SME.Samozrejme úplnou náhodou dodáva táto schránka  najdrahšie jedlo zo všetkých vývarovní.Ešte jedno obdobie Smeru vo vláde a do nemocnice si budú pacienti nosiť nielen pyžamá, toaletný papier a príbory, ale aj vlastného lekára a hrobára.Zujímavé je, že keď sa celý tento podvod objavil v médiách, do jeho vyšetrovania sa zrazu na Slovensku  zapojili polícia,NKU, aj protimonopolný úrad.Pripomína mi to osud doživotného čestného predsedu zväzu ruských abstinentov Voloďu Voloďoviča Samohonkoviča, ktorému  bol tento titul udelený až potom, ako zomrel na cirhózu pečene.

Minulý týždeň nám dal aj skutočnú,aj keď tragickú hrdinku. Tugce Albayraková, študentka tureckého pôvodu z Nemecka, ktorá sa dokázala postaviť na obranu iných dievčat v reštaurácii, kde pracovala.Ožratí smradi ich obťažovali a Tugce bola tá, ktorá pozdvihla hlas na ich ochranu.Čakala ju za to smrť…..Tugce, ty nie si hrdinka minulých dní, ale navždy ostaneš HRDINKA! Nám ostáva len skloniť sa v nemom úžase pred tebou a tvojou pamaitkou.

USA podporujú Kurdov v boji proti zabijakom z ISIL-u, ale stále ich oficiálne považujú za teroristov, kam ich organizáciu PKK zaradili po útoku na dvojičky v roku 2001.No, zdá sa, že hlúposť nielenže nemá národnosť, ale dokáže prekonať aj kontinenty.

Ruská pravoslávna cirkev slovami patriarchu Vsevoloda Čaplina vyzvala Rusov, aby prestali používať zahraničný softvér vo svojich telefónoch, pričom najväčšiu hrozbu vidí pre svoje ovečky a baranov vo využívaní iPhonov.Vyzval svoje stádo, aby začalo používať výlučne ruskú mobilnú techniku.Technicky nepochybne zdatný patriarcha to ztrejme myslel tak, že ak niekto pošle poštou svoj telefón z Moskvy do Vladivostoku, ten sa stáva mobilným.

Čínska polícia zatkla jedného z najmocnejších politikov minulých rokov, bývalého šéfa vnútornej bezpečnosti, Čou Jung-kchanga.Obvinili ho z korupcie, zneužívania postavenia a informácií  a defraudácie štátnych zdrojov – po slovensky peňazí.Teraz už chápem, prečo majú toľkí Číňamia záujem konkrétne o slovenské občianstvo.

Na koniec sa s vami lúčim slovami najznámejšieho ruského obchodníka so zdravotníckou technikou, Vasilija Vasilijeviča Odrbkoviča, ktorý predniesol zásadný prejav na zasadnutí Svetovej obchodnej organizácie a zakončil ho pamätnou vetou : Za bežnú cenu vie predať cétéčko každý truľo.Ale trojnásobne predražené vie kúpiť len piešťanská nemocnica.

Čakanie na ruského Stauffenberga, alebo Brutusa?

21.03.2023

Písal sa rok 1944 a skupina nemeckých dôstojníkov v snahe ukončiť vojnu a zabrániť totálnemu zničeniu Nemecka spáchala atentát na Adolfa Hitlera. Bombu k jeho nohám mal na porade vo Vlčom hniezde umiestniť práve Stauffenberg. Hitler zázrakom prežil a rozpútal krvavé orgie, ktoré zasiahli množstvo sprisahancov a ich rodín. Nemecko však nakoniec tak, či onak utrpelo [...]

Brat za brata!

23.02.2023

Inšpirovaní touto čud(r)áckou skupinou slovenských vlastencov, Vlastičiek a vlastníkov napríklad hotelov v Karibiku, sme sa v našej krčme rozhodli nielenže podporiť ich aktivity, ale dokonca rozšíriť toto ich hnutie. Tak sme si založili organizáciu Brat za brata, sestra za sestru, sesternica za sesternicu, bratranec za bratranca, sestrička za primára a primár za vrchnú [...]

Od boľševizmu k nacizmu. Život a dielo Ľuboša Blahu, život a dielo Smeru.

22.02.2023

Ľuboš Blaha, kedysi absolútne bezvýznamný poslanecký asistent ešte bezvýznamnejšieho poslanca za komunistickú stranu, vycítil správne svoju šancu. Hneď ako preveksloval do Smeru, začal po krátkej epizóde so svojím sociálnym cítením prezentovať svoje postoje ku Covidu, k očkovaniu a teraz predovšetkým k vojne na Ukrajine. Stal sa miláčikom konšpiračných webových [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.